Imprezy w lokalu i catering

W lokalu

  • Zachęcamy Państwa do organizowania z nami imprez okolicznościowych komunii, urodzin, spotkań klasowych, firmowych, wieczorów kawalerskich, panieńskich oraz innych według Państwa potrzeb
  • Organizujemy również grillowanie!
Pizzeria Big King - wnętrze

Grill-catering

Specjalnie dla Ciebie zorganizujemy również grilla w wybranym przez Ciebie miejscu. Poniżej zdjęcia z organizowanego przez nas grilla na 70 osób. Zapewniamy kompletną organizację.

Catering Catering Catering Catering Catering Catering

Catering

Zorganizuj swoją uroczystość w wybranym przez siebie miejscu lub u siebie w domu i nie martw się o przygotowanie potraw. Nic się nie przypali, nie będziesz się obawiać, ze coś przesolisz...

To nasza ekipa zadba by Twoja impreza nie wiązała się z nerwową atmosferą w domu, a Twoi goście byli zadowoleni.

W ramach cateringu zapewniamy najwyższą jakość, świeżość, odpowiednią temperaturę i profesjonalne podanie potraw.

Jak zamówić?

W sprawie ustalenia szczegółów - prosimy kontaktować się telefonicznie: 664 933 340
lub mailowo: lokal@pizzeriabigking.pl, danieljendryka@interia.eu

Przykładowe menu

Menu I 35zł/os.

A) Danie główne: dwa kawałki mięs na osobę np.: pieczeń z karczku, rolada wieprzowa, kotlet de volaille… , dodatki skrobiowe (dwa rodzaje), dodatki warzywne (dwa rodzaje).

B) Zupa chińska z makaronem ryżowym i grzybami moon
Kaczka po chińsku - chrupiące pieczone udko/pierś z kaczki podane na warzywach z woka z sosem sojowym i ryżem.
 

Menu II (2,5 kawałka mięs na osobę) 40zł/os.

Rosół z makaronem
Danie główne: Udko z kaczki z winnym jabłkiem, saltinboca z indyka faszerowana serem pleśniowym i suszonym pomidorem, roladki z kurczaka z szpinakiem i serem feta, pieczeń z karczku szpikowana czosnkiem.
Dodatki: ziemniaki pieczone lub duży ziemniak pieczony w foli z tzatzykami ryż z warzywami
kapusta do wyboru zasmażana lub czerwona bądź sałatka: grecka, salsa, minestrone z grillowanym kurczakiem, szefa z tuńczykiem surówka do wyboru: z koperkiem / biała z ananasem / z marchewki z mandarynką
 

Menu III 70zł/os

Rosół z makaronem
Danie główne serwowane na paterach:
Mięsa: 2 kawałki mięs na osobę; Kotlet de volaille, pieczeń z karczku szpikowana czosnkiem, golonko z kością po bawarsku;
Dodatki: Ziemniaki opiekane, frytki, surówka z kapusty białej z koperkiem, kapusta zasmażana.
Zimna płyta podana na lustrach: Różnego rodzaju wędliny, sery, przekąski (śliwki w boczku, jajka faszerowane, tartinki itp.) serwowane na lustrach;
Dwa rodzaje sałatek ( do wyboru: grecka, szefa, valdorfa, salsa, gyros, szałot śląski itp.); Tymbaliki z kurczaka;
Jaja mole, papryka, ogórki, pieczarki konserwowe, śledzie;
Pieczywo, masło;
Na gorąco: Barszcz z krokietem.
Dodatkowo kawa , ciasto 15zł/os, napoje zimne 10zł/os.
 

Menu IV 85zł/os

Rosół z makaronem
Danie główne serwowane na paterach:
Mięsa: 2,5 kawałka mięs na osobę; Kotlet po parysku duszony w sosie gorgonzola, saltimboca z indyka faszerowana serem i szynką, roladki z kurczaka faszerowana szpinakiem, serem feta i suszoną śliwką, udko z kaczki z winnym jabłkiem;
Dodatki: szpecle, kluseczki tarte, biała kapusta duszona z koperkiem, kapusta czerwona z boczkiem, surówka z ananasem.
Zimna płyta: j/w + tatarki wołowe z jajkiem przepiórczym, galert wieprzowy, kajzerki na ciepło.
Na gorąco: strogonoff wołowy
Dodatkowo kawa , ciasto 15zł/os, napoje zimne 10zł/os.
 

Menu V 90zł/os.

Rosół z makaronem
Danie głowne serwowane na paterach:
Mięsa: 2,5 kawałka mięs na osobę, do wyboru: rolada wieprzowa, rolada wołowa, udko z kaczki z jabłkiem, pieczeń z karczku szpikowana czosnkiem, pieczeń po myśliwsku ze schabu z kiełbasą, de volaille, eskalopki z indyka, rolada z indyka faszerowana śliwką i serem feta, kotlet schabowy z pieczarkami, szaszłyk wieprzowo-drobiowy...
Dodatki: kluseczki tarte, kluski białe, ziemniaki z koperkiem, surówka z koperkiem, kapusta czerwona z boczkiem, surówka z ananasem, surówka z marchewki, kapusta zasmażana, buraczki – do wyboru.
Ciasto, kawa
Zimna płyta: Różnego rodzaju wędliny, sery, przekąski (śliwki w boczku, jajka faszerowane, tartinki itp.) serwowane na lustrach. Dwa rodzaje sałatek ( do wyboru: grecka, szefa, valdorfa, salsa, gyros, szałot śląski itp.); Pieczywo, masło;
Kolacja podana na talerzach: np. kotlet de volaille, ziemniaczki opiekane, surówka.
Napoje dodatkowo 10zł/os.
 

Menu VI 150zł./os

Rosół z makaronem
Pieczony rostbef po angielsku podany na mixie soczystych sałat z sosem vinaigrette i marynowanymi kurkami
Krem serowo-grzybowy z kwaśną śmietaną, grzanką i pietruszką
  Rolada z sarny nadziewana boczkiem, cebulą i podgrzybkiem
Pieczone udko z kaczki z jabłkiem 
Klasyczny devolaille faszerowany szpinakiem i serem feta 
Kluseczki jasne i ciemne , pure ziemniaczane z marchewką
Buraczki z jabłkiem, czerwona kapusta z boczkiem, surówka z selera i orzecha 

Na deser bananowe parfait z sosem jagodowym i bitą śmietaną

Kawa, patery ciast
  Lustra śląskich przekąsek, kiełbas i wędlin
Śledzie opiekane i rolmopsy 
Tatar z jajkiem przepiórczym i dodatkami
Sałatka Waldorf oraz Francuska (kurczak, orzech włoski i winogron, ser żółty, sałaty, vinegrette z musztardą francuską)
Śląska sałatka hekele 
Jaja molet podane na sałatce jarzynowej  
Mix bułeczek, chleb, masło smakowe 
Pieczona szynka po bawarsku w piwie z goździkami polana sosem gorgonzola z sałatką z zielonej fasolki i czerwonej cebuli oraz smażonym ziemniakiem
 

Oferta kateringowa dla min. 10 osób 35zł./os.

Dwa rodzaje spośród surówek lub kapust:
- surówka z białej kapusty z koperkiem, kukurydzą i marchewką
- surówka z marchewki
- surówka z białej kapusty z ananasem
- kapusta zasmażana
- kapusta czerwona
- sałatka grecka
- surówka z selera na śmietanie z rodzynkami
- sałatka szefa z tuńczykiem

Dwa dodatki skrobiowe spośród:
- frytki
- ziemniaki opiekane
- ryż z warzywami
- kluski

Dwa i pół kawałka mięs na osobę, do wyboru:
- pieczeń ze schabu z kiełbasą
- pieczeń z karczku szpikowana czosnkiem
- de volaille
- kotlet schabowy z pieczarkami
- szaszłyk wieprzowo – drobiowy
- eskalopki z indyka
- filet z grila
- karczek z grila
- roladki z indyka z szpinakiem i serem feta lub suszoną śliwką
- rolada wieprzowa
- kurczak z rożna
Możliwość zamówienia innych potraw na życzenie klienta.
 

Propozycja menu komunijnego

Danie główne serwowane na paterach (obiad) plus rosół z makaronem: 40zł.
Mięsa: 2 kawałki mięs na osobę: Rolada wieprzowa, rolada wołowa, pieczeń z karczku, pieczeń po myśliwsku ze schabu, de volaille, eskalopki z indyka, rolada z indyka faszerowana śliwką i serem feta – do wyboru.
Dodatki: kluseczki tarte, kluski białe, surówka z koperkiem, kapusta czerwona z boczkiem, surówka z ananasem.
Zimna płyta: Różnego rodzaju wędliny, sery, przekąski (śliwki w boczku, jajka faszerowane, tartinki itp.) serwowane na lustrach. 100zł/lustro
Lody: dwie gałki lodów podane na musie owocowym z dodatkiem bitej śmietany i czekolady. 10zł/os
Ciasta: śmietankowe, kremowe, kołocze…10zł/os
Tort np. ksiązka komunijna – wg liczby osób/dodatkowo płatny
Strogonoff wołowy z papryką, ogórkiem konserwowym podany z ciepłym pieczywem 15zł/os
 

Przekąski

Kanapki - tartinki dekoracyjne (minimalne zamówienie 50szt., cena: 2,50zł/szt.)



Zimna płyta podana na lustrach – 100 zł szt

Godziny otwarcia

  • poniedziałek - czwartek 12-23
  • piątek - sobota 12-24
  • niedziela 12-23

Dowóz codziennie od 12-23

Zamówienia

  • 660 332 501
  • 728 538 284
  • 730 994 350

Płać kartą - również przy dowozie

  • prosimy przy dowozie wspomnieć o płatności kartą

  Adres

Mikołów - Śmiłowice, ul. Zgody 20, wjazd od ul. Gliwickiej (DK44)

Free WiFI spot

Nasz partner: Obiady domowe

Kontakt